Jablečný linecký koláč

Jablka
84 Jablečný linecký koláč

Ingredience

400 g hladké mouky

100 g moučkového cukru

200 g studeného másla

1 vejce

1 citron (nastrouhaná kůra z něj)

 

1 kg kyselejších jablek

1 vanilkový cukr

1 PL mleté skořice

podle chuti cukr

Použitá mouka

Postup

Na pracovní plochu si nasypte odváženou mouku. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte vajíčko, přidejte pokrájené studené máslo a ostatní suroviny. Rukama zpracujte křehké těsto tak, aby nebyly původní ingredience rozeznatelné.

Zabalte ho do fólie a uložte do lednice. Mezitím si oloupejte a nastrouhejte jablka. Lehce je vyždímejte, prosypte cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.

Těsto vyndejte a rozdělte na poloviny.

První polovinu vyválejte na celou plochu formy, ve které budete koláč péct. Na ni rozprostřete všechna jablka. Druhou polovinu buď můžete opět vyválet a tou pak koláč přikrýt, nebo vyválet proužky a utvořit mřížku.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut, horní těsto by mělo chytit zlatavý nádech. Krájejte na kostky po vychladnutí.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.