Citronová tvarohová bábovka

Bábovka Citron Léto Tvaroh
122 Citronová tvarohová bábovka

Ingredience

500 g polotučného tvarohu

160 g měkkého másla

225 g cukru

3 vejce

200 g jemné krupičky

½ sáčku prášku do pečiva

2 bio citrony – nastrouhanou kůru z nich

špetka soli

Použitá mouka

Postup

Pro dokonalý výsledek je nutné mít vajíčka, máslo a tvaroh v pokojové teplotě, tedy nejlépe si třeba večer vše vyndat na linku a ráno připravit těsto.

Na těsto vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny. Postupně pak přidávejte po jednom vajíčka a stále šlehejte, než vznikne světlá nadýchaná pěna. Trvá to i 15 minut, ale je to základ bábovky, tak to nepodceňujte.

Opatrně nastrouhejte žlutou část kůry z omytých chemicky neošetřených citronů. Poté postupně přidávejte tvaroh a nakonec krupičku s práškem do pečiva a špetkou soli, ta pomůže k dokonalému výsledku. Těsto je hutné, ale dá se stáhnout do formy na bábovku. Výjimku tvoří, když použijete farmářský tvaroh, který obsahuje většinou méně vody – v tom případě si pomůžete trochou mléka.

Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut. Tato bábovka občas ráda nejde ven z formy. Já ji proto vždy ještě zatepla otočím na talíř a přikryju mokrou utěrkou. Během chvíle odskočí od stěn a je celá krásně na talíři.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.