500 g polotučného tvarohu
160 g měkkého másla
225 g cukru
3 vejce
200 g jemné krupičky
½ sáčku prášku do pečiva
2 bio citrony – nastrouhanou kůru z nich
špetka soli
Pro dokonalý výsledek je nutné mít vajíčka, máslo a tvaroh v pokojové teplotě, tedy nejlépe si třeba večer vše vyndat na linku a ráno připravit těsto.
Na těsto vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny. Postupně pak přidávejte po jednom vajíčka a stále šlehejte, než vznikne světlá nadýchaná pěna. Trvá to i 15 minut, ale je to základ bábovky, tak to nepodceňujte.
Opatrně nastrouhejte žlutou část kůry z omytých chemicky neošetřených citronů. Poté postupně přidávejte tvaroh a nakonec krupičku s práškem do pečiva a špetkou soli, ta pomůže k dokonalému výsledku. Těsto je hutné, ale dá se stáhnout do formy na bábovku. Výjimku tvoří, když použijete farmářský tvaroh, který obsahuje většinou méně vody – v tom případě si pomůžete trochou mléka.
Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut. Tato bábovka občas ráda nejde ven z formy. Já ji proto vždy ještě zatepla otočím na talíř a přikryju mokrou utěrkou. Během chvíle odskočí od stěn a je celá krásně na talíři.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.