3 tipy na ty nejlepší palačinky

Palačinky jsou naše srdcová záležitost a to nejen v létě, ale celoročně. Jejich příprava je rychlá a nabízí nepřeberné množství variací i kombinací.

I když udělat dobré palačinky je relativně snadné, je dobré znát pár tipů, které je pomohou „vychytat“ do posledního detailu.

#1 Jak je udělat nadýchanější?

Palačinky se obvykle připravují z hladké mouky. Pokud je chcete mít obzvlášť nadýchané, vyzkoušejte je udělat z naší hladké dortové mouky, která je speciálně namletá pro šlehaná a třená těsta. Lépe se pojí s ostatními surovinami v hladké těsto a palačinky pak mají jemnější strukturu a lehkou konzistenci.

#2 Jak udělat těsto krásně vláčné?

Těsto je prostě základ. Klasické osvědčené recepty kombinují mléko, vejce, špetku soli a hladkou mouku. Mléko lze také doplnit nebo nahradit vodou, to ale nedoporučujeme, protože díky mléku mají palačinky plnější a výraznější chuť. Náš tip je přidat do těsta lžíci rozpuštěného másla na půl litru mléka, díky kterému budou vaše palačinky krásně vláčné a jemné. Aby bylo těsto ještě lepší, doporučujeme nechat ho odležet alespoň hodinu před používáním.

#3 Čím palačinky dochutit?

Nejlepší na palačinkách je to, že se dají připravit na nespočet způsobů, vždy podle toho, co máte doma nebo co mají vaši blízcí (i vy) nejraději! Milujeme domácí marmelády, čerstvé ovoce a smetanu, bílý jogurt, javorový sirup, meduňku nebo mátu, a v létě i zmrzlinu. Výborné jsou také na slano, se špenátem a cibulkou, vejcem a houbami, cuketou a lilkem a posypané sýrem. A pokud je nechcete jen naplnit, můžete je zapéct nebo z nich udělat dort.

Babiččina volba
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku