Palačinky jsou naše srdcová záležitost a to nejen v létě, ale celoročně. Jejich příprava je rychlá a nabízí nepřeberné množství variací i kombinací.
I když udělat dobré palačinky je relativně snadné, je dobré znát pár tipů, které je pomohou „vychytat“ do posledního detailu.
Palačinky se obvykle připravují z hladké mouky. Pokud je chcete mít obzvlášť nadýchané, vyzkoušejte je udělat z naší hladké dortové mouky, která je speciálně namletá pro šlehaná a třená těsta. Lépe se pojí s ostatními surovinami v hladké těsto a palačinky pak mají jemnější strukturu a lehkou konzistenci.
Těsto je prostě základ. Klasické osvědčené recepty kombinují mléko, vejce, špetku soli a hladkou mouku. Mléko lze také doplnit nebo nahradit vodou, to ale nedoporučujeme, protože díky mléku mají palačinky plnější a výraznější chuť. Náš tip je přidat do těsta lžíci rozpuštěného másla na půl litru mléka, díky kterému budou vaše palačinky krásně vláčné a jemné. Aby bylo těsto ještě lepší, doporučujeme nechat ho odležet alespoň hodinu před používáním.
Nejlepší na palačinkách je to, že se dají připravit na nespočet způsobů, vždy podle toho, co máte doma nebo co mají vaši blízcí (i vy) nejraději! Milujeme domácí marmelády, čerstvé ovoce a smetanu, bílý jogurt, javorový sirup, meduňku nebo mátu, a v létě i zmrzlinu. Výborné jsou také na slano, se špenátem a cibulkou, vejcem a houbami, cuketou a lilkem a posypané sýrem. A pokud je nechcete jen naplnit, můžete je zapéct nebo z nich udělat dort.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.