Vybrat tu pravou mouku je někdy oříšek. Proto přinášíme přehled základních těst a mouk, které se do nich hodí.
Jako první představíme recept na křehké pečivo, pod které spadají různé ovocné koláče, slané quiche nebo vánoční cukroví a drobné sušenky.
Mouku nasypte do mísy, do středu udělejte důlek, nasypte cukr, sůl, přidejte máslo a vejce. Směs zapracujte v hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte uležet alespoň 30 minut v lednici.
Poté krátce prohněťte a vyválejte na pomoučněném válu. Připravte si formu na koláč, vymažte máslem a vložte do ní vyválené těsto. Propíchněte několikrát vidličkou a pečte v troubě předehřáté na 160 ° C po dobu 10-15 minut. Poté ihned vyndejte z trouby a nechte ve formě vychladnout.
Během pečení si připravte náplň, kterou následně nalijete do formy a necháte zapéct dalších 30 minut (dle postupu pro danou náplň).
Množství těsta se hodí pro formu o průměru 26 cm na ovocný nebo tvarohový koláč.
Jako první představíme recept na křehké pečivo, pod které spadají různé ovocné koláče, slané quiche nebo vánoční cukroví a drobné sušenky.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.