Závin patří mezi tradiční dezerty. Těsto můžete naplnit jak sladkou náplní (strouhanými jablky, tvarohem, mákem, ořechy), tak i slanou (šunka, sýr).
Každá hospodyňka má svůj vlastní oblíbený recept, ale díky hladké mouce na křehké pečivo jej můžete udělat ještě o něco křupavější.
Jednotlivé ingredience smíchejte v míse a zapracujte ve vláčné těsto. Pokud je moc tuhé, přidejte vodu, pokud moc řídké, přidejte mouku. Vytvořte bochánek a nechte odpočinout asi 30 minut. Díky tomu zajistíte, že těsto nepopraská.
Připravte si vál s moukou a těsto vyválejte na tenko.
Vyválené těsto přeneste na široký pruh látky (ideálně větší utěrka), kterou si můžete pomoct při zavinování, aniž by se vám lepilo. Těsto by mělo být tak tenké, že skrz něj vidíte vzor utěrky. Po stranách těsto složte tak, aby náplň nevytékala. Předehřejte troubu na 175 °C a pečte 35-40 minut
Každá hospodyňka má svůj vlastní oblíbený recept, ale díky hladké mouce na křehké pečivo jej můžete udělat ještě o něco křupavější.
Vybrat tu pravou mouku je někdy oříšek. Proto přinášíme přehled základních těst a mouk, které se do nich hodí.
Třené těsto je jedním z nejoblíbenějších těst. Je velmi nenáročné na požadované suroviny a jednoduché na přípravu i vlastní pečení.
Mnozí mají před kynutým těstem obrovský respekt, je totiž považováno za jedno vůbec z nejtěžších. Je náladové a často si tak nemůžete být jisti výsledkem. Díky našim tipům jej ale hravě zvládnete.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.