Pravděpodobně se jedná o tzv. očka. Jsou to částečky tmavých obalových vrstev, které ulpěly na granulkách světlého endospermu (vnitřní části zrna). Častěji a ve větším množství je můžete pozorovat u hrubých mouk a krupic, u polohrubých mouk nebývají tak častým jevem. Jejich výskyt je spojen s aktuální kvalitou zpracovávaného pšeničného zrna a nesnižuje pekařskou kvalitu mouky.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.