Základní recept na křehké pečivo
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Základní recept na křehké pečivo

Vybrat tu pravou mouku je někdy oříšek. Proto přinášíme přehled základních těst a mouk, které se do nich hodí.

Druhy a typy pšeničných mouk
Blog O našich moukách Čtení na 3 min.

Druhy a typy pšeničných mouk

Druh mouky je charakterizován jako mlýnský výrobek určitého složení, který se vyrábí podle předepsaného technologického postupu.

Druhy obilovin a jejich využití
Blog Suroviny Čtení na 3 min.

Druhy obilovin a jejich využití

Nejznámějšími a u nás nejčastěji pěstovanými obilovinami jsou pšenice, ječmen, žito, oves a kukuřice.

Proč právě pšenice
Blog Suroviny Čtení na 3 min.

Proč právě pšenice

Věděli jste, že celkové množství zpracovaného obilí v České republice je přibližně 1 200 000 tun?

Základní recept na třené těsto
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Základní recept na třené těsto

Třené těsto je jedním z nejoblíbenějších těst. Je velmi nenáročné na požadované suroviny a jednoduché na přípravu i vlastní pečení.

Kynuté těsto – pusťte se do toho
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Kynuté těsto – pusťte se do toho

Mnozí mají před kynutým těstem obrovský respekt, je totiž považováno za jedno vůbec z nejtěžších. Je náladové a často si tak nemůžete být jisti výsledkem. Díky našim tipům jej ale hravě zvládnete.

Chemické složení mouky
Blog Suroviny Čtení na 3 min.

Chemické složení mouky

Pšeničná mouka je díky svému chemickému složení nepostradatelná při přípravě pečiva, které je pro naši gastronomii typické.

Skladování mouky
Blog Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Skladování mouky

Mouce prospívá skladování v suchu a chladu. Papírové obaly zaručí, že mouka může „dýchat“.

Co ovlivňuje kvalitu mouky
Blog Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Co ovlivňuje kvalitu mouky

V kvalitě mouky se odráží jakost pšenice a také její druh.

Zajímalo by mne, zda používáte v době pěstování či sklizně pšenice glyfosát (roundup)
Blog Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Zajímalo by mne, zda používáte v době pěstování či sklizně pšenice glyfosát (roundup)

Mohol by som sa prosím informovať ohladom obsahu lepku v múkach?
Blog Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Mohol by som sa prosím informovať ohladom obsahu lepku v múkach?

Prosím o vysvětlení, proč (a jak) se dehydratuje krupička (a proč ne i jiné mouky)
Blog Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Prosím o vysvětlení, proč (a jak) se dehydratuje krupička (a proč ne i jiné mouky)

Proč na některých moukách chybí údaj o vláknině?
Blog Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Proč na některých moukách chybí údaj o vláknině?

V mouce jsem našla tmavé tečky, co to může být?
Blog Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

V mouce jsem našla tmavé tečky, co to může být?

Jak je zajištěno, aby se do mouky nedostali cizí předměty?
Blog Otázky a odpovědi Čtení na 3 min.

Jak je zajištěno, aby se do mouky nedostali cizí předměty?

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.