Babiččina volba mouka na kynutá těsta patří k moukám s vyšším obsahem lepku oproti běžnému standardu a je tedy pekařsky silnější. Energie (W) je vyšší než 230 .10-4 J. Dávka vody do receptury je ovlivněna aktuální vazností dané šarže mouky. Vaznost mouk se přirozeně mění během roku vlivem postupného odležování obilí a vlivem přirozených kvalitativních výkyvů.
Dávka droždí na tento druh těsta závisí na plánované době zrání těsta – čím delší zrání, tím nižší dávka droždí. Pro zrání do druhého dne můžeme orientačně doporučit množství 15-20 g čerstvého droždí na 1 kg mouky. Zrání těsta pak pobíhá při teplotě 2-8°C.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.