Udělat výborný domácí dort chce cvik, ale s našimi základními tipy a triky přípravu korpusu hravě zvládnete.
Ne všechny online recepty jsou vyzkoušené. Vyberte si proto recept z důvěryhodného zdroje, na který se můžete spolehnout. Naše recepty jsou ověřené léty domácího pečení přímo od nás nebo blogerek, se kterými spolupracujeme.
Nejlepší je použít formu uvedenou v receptu. Pokud takovou nemáte, doporučujeme nalít těsto do ¾ formy, aby nepřeteklo. Množství těsta přizpůsobte i dobu pečení.
Pokud vložíte dort do nepředehřáté trouby, ovlivní to způsob, jakým se těsto peče. Při nízké teplotě zůstane dort nízký a „nevyběhne“.
Pro začínající pekařky doporučujeme držet se instrukcí v receptu. Pro dosažení dobrého výsledku jsou zapotřebí kvalitní a dobře odměřené suroviny. Mouku Babiččina volba vyrábíme z pečlivě vybraného obilí, na její kvalitu se tak můžete vždy spolehnout.
Vymíchejte těsto do hladka, dokud směs nezesvětlá. Vzduch zajistí, aby měl váš dort světlejší barvu a větší objem.
Jakmile je těsto hotové, dejte ho ihned péct. Pokud ho necháte příliš dlouho stát, riskujete, že již v troubě nevyběhne a ztratí objem.
Nejlepší místo pro váš dort je přímo uprostřed trouby (většinou). Jakmile se peče, neotevírejte dveře trouby, aby se dort nepropadl a získal tu správnou konzistenci a strukturu.
Pokud máte správnou formu a kvalitní troubu, dodržujte čas pečení uvedený v receptu. Pokud je dort hotový zkontrolujte pomocí špejle. Pokud ji vytáhnete čistou bez ulpělého těsta, je dort hotový.
Nechte dort pár minut vychladnout na chladící mřížce nebo jinde.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.