180g /1 kelímek zakysané smetany
2 velká vejce (zhruba 110g)
100g celozrnné žitné mouky
100g hladké špaldové mouky
5g (1/2 sáčku) prášku do pečiva
90g rozpuštěného másla
60g třtinového cukru
1 lžíce moučkového cukru s vanilkou
nebo 1 sáček vanilkového cukru
žlutá nastrouhaná kůra z 1 citronu
400g červeného čerstvého ovoce
(na koláči na fotografii je použito 250g malin a 150g jahod)
100g mandlových plátků
Veškeré suroviny na těsto smíchejte šlehačem nebo ručně v hluboké míse. Těsto nechte pár minut odpočinout. Není téměř tekuté, ale je hladké, bez hrudek a sladké, voní po citronu. Vymažte formu o průměru asi 25cm máslem a vysypte celozrnnou moukou.
Těsto přesuňte stěrkou do formy a vytvořte okraje jako u tartaletky. Dovnitř vyskládejte připravené ovoce. Pokud mícháte více druhů, dbejte na to, aby měly stejnou velikost. Posypte vše mandlovými plátky a pečte 35 minut ve vyhřáté troubě při 180 stupních.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.