Na těsto:
250 g kysaného zelí
250 g moučných brambor typu C
100 g hladké mouky
2 vejce
100 g slaniny, pancetty nebo škvarků
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
olej nebo sádlo na smažení
ubrousky na odsátí přebytečného tuku
Nadrobno nakrájenou slaninu orestujte na pánvi. Přidejte nakrájené nebo nastříhané zelí, krátce poduste a nechte zcela vychladnout.
Mezitím si připravte brambory. Syrové je nastrouhejte nahrubo, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a poté promíchejte s připraveným zelím z pánve a zbylými surovinami. Česneku můžete dát podle chuti i více.
Dochuťte majoránkou, solí a pepřem – ten lze naopak vynechat.
Smažte placky na oleji nebo sádle na středním plameni dozlatova a dokřupava jako bramboráky.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.