Zelňáky

150 Zelňáky

Ingredience

Na těsto:

250 g kysaného zelí

250 g moučných brambor typu C

100 g hladké mouky

2 vejce

100 g slaniny, pancetty nebo škvarků

2 stroužky česneku

1 lžička majoránky

2 lžičky soli

1 lžička mletého pepře

 

olej nebo sádlo na smažení

ubrousky na odsátí přebytečného tuku

 

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Nadrobno nakrájenou slaninu orestujte na pánvi. Přidejte nakrájené nebo nastříhané zelí, krátce poduste a nechte zcela vychladnout.

Mezitím si připravte brambory. Syrové je nastrouhejte nahrubo, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a poté promíchejte s připraveným zelím z pánve a zbylými surovinami. Česneku můžete dát podle chuti i více.

Dochuťte majoránkou, solí a pepřem – ten lze naopak vynechat.

Smažte placky na oleji nebo sádle na středním plameni dozlatova a dokřupava jako bramboráky.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.