1 hrnek hladké špaldové mouky
1 vejce
1 hrnek plnotučného mléka
1/2 hrnku krupicového cukru
1 celý prášek do pečiva
1/2 hrnku mletého máku
1 vanilkový cukr
Podle sezony můžete doplnit o blumy, švestky, meruňky, borůvky
Nejprve začněte rozehřívat troubu na 150 stupňů.
Na těsto postupně smíchejte ve velké míse všechny suroviny. Stěrkou stáhněte do vymazané formy na chlebíček, bábovku nebo do pekáčku. Přidejte ovoce. Pečte pozvolně 30–50 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.