Velikonoční zajíček

Velikonoce

Ingredience

2 vejce

140 g hladké mouky

80 g řeckého jogurtu

80 g cukru

80 g změklého másla

špetka soli

Použitá mouka

Postup

Příprava těsta je snadná. Jedná se o třené těsto, proto potřebujete suroviny vyndat alespoň dvě hodiny před pečením. V míse nejprve utřete máslo s cukrem, pak zapracujte stěrkou vejce a jogurt, na závěr přidejte mouku se špetkou soli a vypracujte jednolité husté těsto.

Pečte asi 20–30 minut při 170 °C a špejlí kontrolujte propečenost těsta.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velikonoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.