Velikonoční věnec

Velikonoce
130 Velikonoční věnec

Ingredience

  • 175 g hladké mouky na kynuté těsto
  • 75 g másla
  • 50 g cukru
  • 4 žloutky a bílek na rozšlehání
  • 50 ml vlažného mléka
  • 25 g hořké čokolády
  • citronová kůra
  • vanilka
  • sůl
  • skořice
  • rozinky dle chuti
  • oloupané mandle
  • 1 kostka droždí

Postup

Do vlažného mléka dejte lžíci mouky, cukru, rozdrobené droždí, zamíchejte a nechte vzejít kvásek.

Máslo utřete se žloutky a s cukrem, přidejte citronovou kůru, sůl, vanilku, kvásek a postupně zapracovávejte mouku, až vznikne vláčné těsto. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout.

Na závěr těsto rozválejte na asi 25 cm široký a 60 cm dlouhý pruh, po délce ho překrojte na dva, a okraje potřete rozšlehaným bílkem. Do středu každého pruhu naskládejte kostičky čokolády, část nasekaných mandlí, rozinky a posypte skořicí. Z pruhů udělejte válečky, přeneste je na pečicí papír, smotejte do dvouramenného copu, stočte do věnce a nechte ještě půl hodiny kynout.

Hotový věnec potřete bílky, posypte zbylými mandlemi, a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku