Do vlažného mléka dejte lžíci mouky, cukru, rozdrobené droždí, zamíchejte a nechte vzejít kvásek.
Máslo utřete se žloutky a s cukrem, přidejte citronovou kůru, sůl, vanilku, kvásek a postupně zapracovávejte mouku, až vznikne vláčné těsto. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout.
Na závěr těsto rozválejte na asi 25 cm široký a 60 cm dlouhý pruh, po délce ho překrojte na dva, a okraje potřete rozšlehaným bílkem. Do středu každého pruhu naskládejte kostičky čokolády, část nasekaných mandlí, rozinky a posypte skořicí. Z pruhů udělejte válečky, přeneste je na pečicí papír, smotejte do dvouramenného copu, stočte do věnce a nechte ještě půl hodiny kynout.
Hotový věnec potřete bílky, posypte zbylými mandlemi, a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.