500 g hladké mouky na kynutá těsta
70 g krupicového cukru
225 ml mléka
1 vejce a 1 žloutek
50 g změklého másla
30 g čerstvého droždí
Drcené pistácie na ozdobu
Na potření povrchu před pečením: 1 bílek a 1 lžíce mléka
Nasypte do mísy mouku a v důlku připravte kvásek. Do důlku nalijte vlažné mléko, nadrobte droždí a přidejte cukr. Nechte v teple 10–15 minut odpočívat. Do mísy nebo robotu přidejte veškeré zbylé suroviny a zpracujte hladké nelepivé pružné těsto. Právě tyto vlastnosti podporuje hladká mouka na kynutá těsta. Nechte pod utěrkou v teple 60 minut kynout.
Když těsto vykyne, rozehřejte troubu na 170 °C. Vykynuté těsto rozdělte na 3 stejně velké díly, vyválejte z nich asi 60 cm dlouhé žížaly a zapleťte v cop. Spojte do kruhu. Nechte před pečením kynout ještě 10–15 minut pod utěrkou na plechu. Před vložením do trouby pomašlujte rozšlehaným bílkem a posypte pistáciemi. Pečte 15 minut dozlatova.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.