Velikonoční věnec s pistáciemi

Ořechy
79 Velikonoční věnec s pistáciemi

 Ingredience

500 g hladké mouky na kynutá těsta

70 g krupicového cukru

225 ml mléka

1 vejce a 1 žloutek

50 g změklého másla

30 g čerstvého droždí

Drcené pistácie na ozdobu

Na potření povrchu před pečením: 1 bílek a 1 lžíce mléka

Postup

Nasypte do mísy mouku a v důlku připravte kvásek. Do důlku nalijte vlažné mléko, nadrobte droždí a přidejte cukr. Nechte v teple 10–15 minut odpočívat.  Do mísy nebo robotu přidejte veškeré zbylé suroviny a zpracujte hladké nelepivé pružné těsto. Právě tyto vlastnosti podporuje hladká mouka na kynutá těsta. Nechte pod utěrkou v teple 60 minut kynout.

Když těsto vykyne, rozehřejte troubu na 170 °C. Vykynuté těsto rozdělte na 3 stejně velké díly, vyválejte z nich asi 60 cm dlouhé žížaly a zapleťte v cop. Spojte do kruhu. Nechte před pečením kynout ještě 10–15 minut pod utěrkou na plechu. Před vložením do trouby pomašlujte rozšlehaným bílkem a posypte pistáciemi. Pečte 15 minut dozlatova.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku