na 12 cupcakes:
Na dozdobení:
Nejprve začněte předehřívat troubu na 170 °C. A začněte zpracovávat těsto, šlehejte celá vejce s cukrem do pěny. Trvá to asi 10 minut podle síly robotu. Vznikne téměř dvojnásobná hmota, nadýchaná pěna. Tento našlehaný krém zastoupí kypřidlo v těstě. Do krému zašlehejte na kostky nakrájené změklé máslo.
Když je základní směs hladká, přidejte mléko a postupně mouku. Nakonec vmíchejte nastrouhanou kůru – jen žlutou část, z celé citronu. Ten buď důkladně operte, nebo ideálně pořiďte chemicky neošetřený – z biologického zemědělství.
Košíčky plňte ze dvou třetin a snažte se mít ve všech stejné množství těsta. Pečte pomalu uprostřed trouby asi 20 minut. Kontrolujte špejlí a případně nechte pár minut dojít. Na mřížce nechte muffiny zcela vychladnout.
Mezitím si připravte krém. Šlehačem zpracujte mascarpone, změklé máslo (obojí ve stejné teplotě, aby se krém nesrazil), šlehačku a cukr až vyšlehaný máslový krém podle vlastní chuti ještě doslaďte a můžete v závěru přidat i pár kapek citronové šťávy. Především je důležité krém nepřešlehat, musí jemně stékat ze stěrky. Sáček s hvězdicovou koncovkou bohatě ozdobte krémem, na závěr posypte popraškem s lyofilizovaných malin nebo jahod. Dokončete pár lístečky bylinek nebo květů.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.