Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte těsto, které bude dobře držet pohromadě a zároveň nebude moc mazlavé. Uložte ho do lednice.
Na pánvi rozehřejte máslo a zaprašte moukou. Nechte chvíli zasmahnout. Poté přidejte cukr a koření, zalijte troškou vody a svářejte v hustý sladký sirup. V případě potřeby přilijte ještě trochu vody.
Rozdělte těsto na dvě poloviny. Z první vyválejte placku a vyložte s ní dortovou formu (velikost přibličně 28 cm) tak, aby vznikly okraje vysoké asi 3 cm.
Do těsta poházejte pokrájené hrušky (zbavené jadřinců) a přelijte svařeným sirupem.
Z druhé půlky těsta vyválejte druhou placku, do které můžete libovolně vykrájet například hvězdy a přiklopte koláč. Okraje dobře přimáčkněte. Pokud jste nedělali hvězdičky, povrch na několika místech propíchejte vidličkou, aby mohla unikat pára.
Pečte přibližně 45 min na 220°C prvních 10 min a poté stáhněte na 170°C. Vyndejte až bude povrch zlatavý.
Poprašte koláč cukrem a podávejte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.