Na dokončení:
Mouku nasypte přes síto do mísy, uprostřed utvořte důlek a rozdrobte do něj droždí a oříšky. Zasypte lžící z odměřené dávky cukru, přilijte trochu vlažného mléka a zahrňte troškou mouky z mísy. Nechte v teple vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut. Pokud se za tu dobu nic nestane, je kvásek nefunkční a je potřeba začít znovu.
Nyní přidejte zbývající cukr, vanilku, kůru z citronu a sůl. Dolijte zbytek vlažného mléka, rozehřáté máslo a vše vypracujte ideálně v robotu do hladkého těsta. Nechte jej pracovat na nižší otáčky, dokud není těsto kompaktní a nelepivé. Nakonec zapracujte také rozinky máčené v rumu, bez tekutiny. Přendejte zpět do mísy, zlehka zaprašte moukou a v teple nechte kynout minimálně 60 minut.
Poté těsto rozdělte na 4 díly, utvořte z nich dlouhé válečky a zapleťte. Postup si můžete přesně zobrazit v našem videoreceptu. Potřete vyšlehaným vejcem a zasypte plátky mandlí. Nechte na plechu vyloženém pečicím papírem ještě 25 minut kynout. Poté pečte v předehřáté troubě při 180 °C nejprve 10 minut, poté snižte teplotu na 160 °C a pečte dozlatova, dohromady asi 30 minut. Kontrolujte špejlí.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.