na 36 kusů
Dále potřebujete formičky na madlenky – buď kovové formičky, anebo ještě lépe silikonovou formu, která se nemusí vymazávat.
Vejce jsou do těsta nejlepší v pokojové teplotě. Proto je vyndejte z lednice dvě hodiny před přípravou těsta.
Mouku a moučkový cukr prosejte, aby těsto nemělo zbytečné hrudky. Z vajec a cukru vyšlehejte nadýchanou hladkou světlou pěnu. Cukr a vejce vyšlehejte do pěny, přidejte mouku, pak kůru a šťávu z citronu, semínka vanilky a nakonec také vlahé tekuté máslo.
Těsto na madlenky je třeba nechat odležet v lednici minimálně 6 hodin, nebo ještě lépe přes noc. Nejlépe totiž chutnají ještě vlahé, a tak je nejlepší připravovat je vždy čerstvé k okamžité spotřebě.
Formu na madlenky plňte ideálně sáčkem na krémy, nebudete tak mít nakapáno okolo. Formu plňte maximálně ze dvou třetin, protože se těsto v troubě krásně vyboulí. Madlenky se pečou rychle na 180 °C v předem vyhřáté troubě asi 5 minut. Z formiček je vyklepněte ještě zatepla a nechte vychladnout na mřížce.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.