Na korpus:
Na krém:
Připravte si formu na dort, podle typu ji vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Vypracujte bílkový sníh. Změklé máslo a cukr vyšlehejte dohladka. Po jednom přidávejte žloutky, poté lžičku vanilkového extraktu. Stranou smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a solí.
Podmáslí smíchejte se lžičkou gelové barvy a důkladně rozmíchejte. Šlehač nechte pracovat na střední otáčky a po částech přidávejte obarvené podmáslí a moučnou směs, až vznikne vláčné tužší těsto. Nakonec jemně zapracujte bílky.
Pečte asi 40 minut, dokud není zapíchnutá špejle suchá. Korpus nechte na mřížce zcela vychladnout. Při přípravě krému vyšlehejte mascarpone se šlehačkou a cukrem. Nakonec do hladkého krému přidejte také čerstvý sýr. Dort zdobte krémem a třeba jedlými květy.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.