Valentýnský Red Velvet

Dort Valentýn
338 Valentýnský Red Velvet

Ingredience

Na korpus:

  • 500 g hladké dortové mouky
  • 200 g změklého másla
  • 200 g krupicového cukru
  • 30 g kakaa
  • 4 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 400 ml kysaného podmáslí
  • 1 lžička červené gelové barvy
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli

Na krém:

  • 400 g mascarpone
  • 125 g krémového sýra Philadelphia
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička bourbon vanilky

 

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 45 minut

 

Použitá mouka

Postup

Připravte si formu na dort, podle typu ji vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Vypracujte bílkový sníh. Změklé máslo a cukr vyšlehejte dohladka. Po jednom přidávejte žloutky, poté lžičku vanilkového extraktu. Stranou smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a solí.

Podmáslí smíchejte se lžičkou gelové barvy a důkladně rozmíchejte. Šlehač nechte pracovat na střední otáčky a po částech přidávejte obarvené podmáslí a moučnou směs, až vznikne vláčné tužší těsto. Nakonec jemně zapracujte bílky.

Pečte asi 40 minut, dokud není zapíchnutá špejle suchá. Korpus nechte na mřížce zcela vychladnout. Při přípravě krému vyšlehejte mascarpone se šlehačkou a cukrem. Nakonec do hladkého krému přidejte také čerstvý sýr. Dort zdobte krémem a třeba jedlými květy.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.