Valentýnský dezert „lava cake“

Višně
699 Valentýnský dezert „lava cake“

INGREDIENCE

na 2 porce

  • 15 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 100 g kvalitní, vysokoprocentní čokolády
  • (s obsahem kakaa min. 78 %)
  • 1 lžička kakaa holandského typu

Na dokončení

  • mražené višně
  • kvalitní likér nebo třešňovice
  • cukr nebo med podle chuti

Použitá mouka

BIO alternativa

POSTUP

Rychlý a efektní dezert pro zamilované. Potřebujete dvě mističky vhodné k zapékání – z kvalitní keramiky. Obě důkladně prsty vytřete máslem a vysypte kakaem.

Těsto vymíchejte ve vodní lázni. Začněte rozpouštět nalámanou čokoládu s máslem. V míse vedle připravte vejce s cukrem a moukou. Postupně zašlehejte směs čokolády a kakaa do vaječné směsi. Rozdělte napůl do formiček.

Pečte v rozehřáté troubě při 195 °C rovných 7 minut – nebo podle velikosti formičky. Doba i teplota pečení jsou u tohoto dezertu klíčové, aby se zapekla bábovička, ale zůstal efekt lávy – tedy tekutého čokoládového srdce.

Višňovou omáčku stihnete během pečení. Stačí v rendlíku svařit višně s pálenkou nebo oblíbeným likérem, trochu dosladit, případně naopak zakápnout citronovou šťávou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.