na 2 porce
Na dokončení
Rychlý a efektní dezert pro zamilované. Potřebujete dvě mističky vhodné k zapékání – z kvalitní keramiky. Obě důkladně prsty vytřete máslem a vysypte kakaem.
Těsto vymíchejte ve vodní lázni. Začněte rozpouštět nalámanou čokoládu s máslem. V míse vedle připravte vejce s cukrem a moukou. Postupně zašlehejte směs čokolády a kakaa do vaječné směsi. Rozdělte napůl do formiček.
Pečte v rozehřáté troubě při 195 °C rovných 7 minut – nebo podle velikosti formičky. Doba i teplota pečení jsou u tohoto dezertu klíčové, aby se zapekla bábovička, ale zůstal efekt lávy – tedy tekutého čokoládového srdce.
Višňovou omáčku stihnete během pečení. Stačí v rendlíku svařit višně s pálenkou nebo oblíbeným likérem, trochu dosladit, případně naopak zakápnout citronovou šťávou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.