300 g hladké mouky
200 g měkkého másla
80 g moučkového cukru
1 žloutek
+ citronová kůra
+ kakao (na tmavé těsto)
Z uvedených surovin vypracujte hladké a kompaktní světlé i tmavé těsto. Zabalte je zvlášť do fólie a dejte přes noc uležet do chladničky nebo jinam do tmy a chladu.
Slepované linecké s marmeládou
K dokončení:
Marmelády – malinová, rybízová, švestková povidla, třešňová
Slaný karamel, lískooříšková pomazánka
Různé druhy čokoládových polev – hořká, mléčná, ruby, bílá
Ořechy, ořechová drť, lyofilizované ovoce
Ať už světlé, nebo tmavé těsto vyválejte asi na 3 mm, vykrajujte oblíbené tvary a podle fantazie zdobte marmeládou, krémy, máčejte v čokoládě, sypte ořechy a zdobte sušeným ovocem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.