na 20 lívanců
Na ozdobu podle slané nebo sladké verze:
V hluboké míse smíchejte všechny tekuté složky – tvaroh, mléko a vejce, vyšlehejte do hladkého krému a začněte po lžících přidávat mouku promíchanou s vinným kamenem. Těsto můžete zjemnit máslem; v případě slané verze těsto osolte lžičkou soli.
Nechte těsto 10–15 minut odpočívat na lince, aby se veškeré složky propojily a těsto začalo mírně kynout. Smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem, nejlépe bez maštění. Zdobte podle vlastní chuti.
Skvělá je i verze s míchanými vajíčky a lososem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.