Tvarohové sýrové lívance

112 Tvarohové sýrové lívance

Ingredience

na 20 lívanců

  • 150 g polotučného tvarohu nebo riccoty
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 2 celá vejce
  • 200 g hladké mouky na kynutá těsta
  • ½ sáčku – asi 6–8 g – prášku do pečiva
  • 1 lžička rozpuštěného másla
  • špetka soli

Na ozdobu podle slané nebo sladké verze:

  • Rukola, polníček, baby špenát
  • Čerstvý sýr
  • Čedar, modrý sýr
  • Kvalitní tyrolská šunka nebo pancetta (italská zauzená slanina)
  • Oříšky, semínka, klíčky
  • ×
  • Oblíbená domácí marmeláda
  • Čerstvé ovoce, mražené nebo mrazem sušené ovoce
  • Bylinky
  • Tvaroh, jogurt, crème fraîche, šlehačka
  • Moučkový cukr
  • Čokoláda, kakao, …

Postup

V hluboké míse smíchejte všechny tekuté složky – tvaroh, mléko a vejce, vyšlehejte do hladkého krému a začněte po lžících přidávat mouku promíchanou s vinným kamenem. Těsto můžete zjemnit máslem; v případě slané verze těsto osolte lžičkou soli.

Nechte těsto 10–15 minut odpočívat na lince, aby se veškeré složky propojily a těsto začalo mírně kynout. Smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem, nejlépe bez maštění. Zdobte podle vlastní chuti.

Skvělá je i verze s míchanými vajíčky a lososem.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku