Tvarohové noky z krupice s jahodovým rozvarem

Jahody Léto
42 Tvarohové noky z krupice s jahodovým rozvarem

Ingredience

na 4 porce (na 10 noků):

1 vanička polotučného tvarohu (250 g)

80 g krupice

1 vejce

špetka soli

 

Na omáčku:

200 g čerstvých nebo i mražených jahod

1 polévková lžíce medu

1 dcl pomerančové šťávy

 

crème fraîche a bylinky k podávání

Postup:

Do třílitrového hrnce napusťte dostatek vody a začněte přivádět k varu. Do rendlíku nasypte celé jahody, přidejte med a pomerančovou šťávu a nechte pomalu zahřívat. V misce si mezitím smíchejte suroviny na noky a na pár minut nechte stát.

 

Ovoce vařte na nízkém plameni, než získá konzistenci omáčky. Je na vás, jestli necháte v rozvaru celé jahody, nebo omáčku rozmixujete dohladka, obojí má své klady. Do vroucí vody sázejte noky – tvarujeme je dvěma lžícemi, ne v ruce. Naberte těsto na jednu lžíci a druhou ho sejměte, tím se vytvaruje podlouhlá šiška, kterou lehce stáhnete do vroucí vody. Vařte nadvakrát po 5 nocích. Noky jsou hotové po pár minutách, když vyplavou.

 

Noky podávejte na talíři s nalitou omáčkou, doplňte crème fraîche a čerstvou mátou.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku