Tvarohová pizza ze špaldové mouky

Sýr
73 Tvarohová pizza ze špaldové mouky

Ingredience

  • 100 g měkkého tvarohu (nejlépe scezeného)
  • 30 g směsi hladké a celozrnné špaldové mouky
  • 1 celé vejce
  • špetka soli
  • 1 mozzarella
  • 100 g kvalitní krůtí šunky
  • rajčatové sugo
  • čerstvé bylinky nebo špenát, rukola atd. na ozdobení

Postup

V robotu, nebo v míse stěrkou promíchejte všechny ingredience a zpracujte hladké, celkem řídké těsto. Nelekejte se, toto těsto je jiné, nebudete mít pružné těsto jako na klasickou pizzu, spíš hodně hutné lívancové. Připravte si plech s pečicím papírem, nebo kvalitní nepřilnavý plech a těsto na něj stěrkou rozprostřete.

Pečte čisté těsto při 180 °C asi 10–12 minut. Až poté, co bude základ trochu zapečený, je čas pizzu ozdobit. Potřete ji až do krajů rajčatovým sugem a ozdobte mozzarellou, šunkou, přidat můžete podle chuti olivy, kukuřici, vejce, tuňáka či další druhy sýrů.

Ozdobenou pizzu dopékejte podle náplně dalších asi 10 minut, aby byla krásně propečená a zlatavá.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku