na 1 koláč o průměru 24 cm
Z mouky, cukru, soli, sody, žloutku, másla a mléka vypracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu v lednici odležet.
Z těsta oddělte 2/3, kterými vyložíte dortovou formu. Tu si předem raději zespoda vyložte pečícím papírem. Zarovnejte okraje.
Nastrouhejte jablka, lehce zasypte skořicí a promíchejte. Jablky naplňte těstem vyloženou formu. Vložte na libovolné místo „poklad“ – penízek, ozdobičku, fazoli…
Ze zbylé třetiny těsta vyválejte slabý plát. Jím přikryjte koláč a okraje odstraňte. Potřete rozšlehaným vejcem. Ze zbylého těsta můžete vytvořit ozdoby, kterými koláč dozdobíte tak, aby připomínal korunu.
Vložte do trouby předehřáté na 180⁰C a pečte 40 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.