Tříkrálový koláč

582 Tříkrálový koláč

Ingredience

na 1 koláč o průměru 24 cm

  • 250 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 1 lžíci cukru
  • špetku soli
  • na špičku nože jedlé sody
  • 1 žloutek
  • 160 g změklého másla
  • 3 lžíce mléka
  • nastrouhanou kůru ze ¼ citronu
  • 400-450 g oloupaného jablka
  • skořici
  • vejce na potření

Použitá mouka

Postup

Z mouky, cukru, soli, sody, žloutku, másla a mléka vypracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu v lednici odležet.

Z těsta oddělte 2/3, kterými vyložíte dortovou formu. Tu si předem raději zespoda vyložte pečícím papírem. Zarovnejte okraje.

Nastrouhejte jablka, lehce zasypte skořicí a promíchejte. Jablky naplňte těstem vyloženou formu. Vložte na libovolné místo „poklad“ – penízek, ozdobičku, fazoli…

Ze zbylé třetiny těsta vyválejte slabý plát. Jím přikryjte koláč a okraje odstraňte. Potřete rozšlehaným vejcem. Ze zbylého těsta můžete vytvořit ozdoby, kterými koláč dozdobíte tak, aby připomínal korunu.

Vložte do trouby předehřáté na 180⁰C a pečte 40 minut.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.