na 2 porce:
V míse promíchejte mouku, krupicový cukr a skořici. Přidejte žloutky, mléko a propracujte dohladka. Pokud máte chuť, můžete rozinky ještě na chvíli ponořit do rumu. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do těsta. Nechte odležet a mezitím nakrájejte jablka na tenčí plátky.
Nyní záleží na velikosti pánve: pokud máte dost velkou, můžete dělat obě porce najednou, případně směs rozdělte a připravte každou porci zvlášť. Na pánvičce nechte rozpustit máslo, vložte jablka a krátce je orestujte doměkka. Přidejte cukr a nechte pomalu karamelizovat. Potom vlijte těsto, zasypte je rozinkami a na nízkém plameni nechte trhanec pomalu zespodu zezlátnout. Obraťte a minutku dopékejte i spodní část. Trhanec natrhejte hranou obracečky a servírujte.
Pověst : Císařský trhanec se proslavil především v Rakousku, ale i my máme svou verzi. Její vznik se váže k velikonočním svátkům. Ty podle tradic začínají Sazometnou neboli Škaredou středou. Trhanec – tedy škaredá, potrhaná omeleta – byl klasickou snídaní v tento den. Není ale důvod se škaredit, jde totiž o vynikající snídani.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.