Třešňový clafoutis

Třešně
566 Třešňový clafoutis

Ingredience

  • 500 g odpeckovaných třešní
  • 1 lžíce krupicového cukru + na vysypání
  • 1 lžíce kirsche nebo jiné třešňové pálenky
  • máslo na vymazání

 

Na těsto:

  • 100 g hladké mouky Babiččina volba
  • špetka soli
  • 1 střední vejce
  • 3 žloutky
  • 90 g krupicového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu / vanilkový lusk
  • 1 lžička strouhané kůry z bio citronu
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 160 ml mléka
  • 160 ml smetany ke šlehání
  • moučkový cukr na poprášení

Použitá mouka

Postup

Třešně promíchejte s 1 lžící cukru a pálenkou a asi hodinu nechte macerovat (nasáknout). Troubu předehřejte na 180°C, vymažte si koláčovou formu máslem a vysypte asi 3 lžícemi krupicového cukru.

Mouku dejte do mísy, přidejte špetku soli, vejce, žloutky, cukr, vanilkový extrakt/lusk a citronovou kůru. Promíchejte dohladka, pak pomalu zašlehejte mléko. Poté pomalu zašlehejte smetanu a nakonec přidejte rozpuštěné máslo.

Rozložte třešně do koláčové formy, zalijte těstem a pečte 30-35 minut, až okraje začnou zlátnout.

Podávejte horké a pocukrované, dobrou chuť 🙂

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.