Třešně promíchejte s 1 lžící cukru a pálenkou a asi hodinu nechte macerovat (nasáknout). Troubu předehřejte na 180°C, vymažte si koláčovou formu máslem a vysypte asi 3 lžícemi krupicového cukru.
Mouku dejte do mísy, přidejte špetku soli, vejce, žloutky, cukr, vanilkový extrakt/lusk a citronovou kůru. Promíchejte dohladka, pak pomalu zašlehejte mléko. Poté pomalu zašlehejte smetanu a nakonec přidejte rozpuštěné máslo.
Rozložte třešně do koláčové formy, zalijte těstem a pečte 30-35 minut, až okraje začnou zlátnout.
Podávejte horké a pocukrované, dobrou chuť 🙂
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.