Třešňové tyčinky ze špaldové mouky

Léto Mandle Třešně
155 Třešňové tyčinky ze špaldové mouky

Ingredience

 (asi na 16 tyčinek):

  • 200 g změklého másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 120 g drcených ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 200 g třešní
  • Hrst plátkových mandlí

Postup

Třešně vypeckujte, vložte do hrnce a pod pokličkou duste, dokud se nerozvaří.

Máslo s cukrem vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny.

Do pěny zašlehejte vejce a postupně i mouku, ovesné vločky, vanilkový extrakt a kypřící prášek.

2/3 těsta rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pomocí válečku vyválejte na tloušťkou asi 7 mm.

Na těsto rozprostřete rozvařené třešně a ty posypte mandlemi.

Zbytek těsta nastrouhejte na hrubém struhadle a rovnoměrně rozvrstvěte přes mandle. Vše mírně zatlačte, aby si strouhaná část zachovala strukturu, ale aby vše drželo pohromadě.

Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova, asi 30 minut.

Po upečení nechte lehce vychladnout a ještě za tepla nakrájejte na jednotlivé porce.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku