(asi na 16 tyčinek):
Třešně vypeckujte, vložte do hrnce a pod pokličkou duste, dokud se nerozvaří.
Máslo s cukrem vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny.
Do pěny zašlehejte vejce a postupně i mouku, ovesné vločky, vanilkový extrakt a kypřící prášek.
2/3 těsta rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pomocí válečku vyválejte na tloušťkou asi 7 mm.
Na těsto rozprostřete rozvařené třešně a ty posypte mandlemi.
Zbytek těsta nastrouhejte na hrubém struhadle a rovnoměrně rozvrstvěte přes mandle. Vše mírně zatlačte, aby si strouhaná část zachovala strukturu, ale aby vše drželo pohromadě.
Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova, asi 30 minut.
Po upečení nechte lehce vychladnout a ještě za tepla nakrájejte na jednotlivé porce.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.