Na dokončení
Vyšlehejte vejce s cukrem. Postupně vmíchávejte rozpuštěné máslo, dále citronovou kůru a jogurt. Stranou smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně zapracujte do těsta, až bude hladké.
Těsto nechte pár minut odpočinout. Vymažte formu o průměru asi 25 cm máslem a vysypte hrubou moukou, případně krupicí. Těsto stáhněte stěrkou do formy. Dovnitř vyskládejte ovoce. Pokud mícháte více druhů, dbejte na to, aby měly stejnou velikost, budou pak stejně propečené. Ovoce lehce vmáčkněte do těsta, aby nebylo vysoké suché těsto, ale ovoce bylo i částečně uvnitř v těstě. Pečte při 180 stupních 35–45 minut ve vyhřáté troubě.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.