Třený koláč s blumami

Blumy
99 Třený koláč s blumami

Ingredience

  • 120 g jogurtu
  • 3 velká vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 100 g třtinového cukru
  • nastrouhaná žlutá kůra z 1 citronu

Na dokončení

  • 400 g zralých blum

Postup

Vyšlehejte vejce s cukrem. Postupně vmíchávejte rozpuštěné máslo, dále citronovou kůru a jogurt. Stranou smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně zapracujte do těsta, až bude hladké.

Těsto nechte pár minut odpočinout. Vymažte formu o průměru asi 25 cm máslem a vysypte hrubou moukou, případně krupicí. Těsto stáhněte stěrkou do formy. Dovnitř vyskládejte ovoce. Pokud mícháte více druhů, dbejte na to, aby měly stejnou velikost, budou pak stejně propečené. Ovoce lehce vmáčkněte do těsta, aby nebylo vysoké suché těsto, ale ovoce bylo i částečně uvnitř v těstě. Pečte při 180 stupních 35–45 minut ve vyhřáté troubě.

 

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku