Tradiční české cukroví se u nás peče už dobré století. Je snadné a celkem rychle hotové. Ideální druh, který zvládnete i na poslední chvíli.
Celé lískové oříšky nejlépe na noc namočte do studené vody. Pokud máte neloupané, ještě lepší je dát je na 10 minut do trouby při 160 °C, pak je snadno oloupete. Lehce pražené oříšky mají navíc lepší chuť i vůni.
Ze všech uvedených surovin vypracujte hladké těsto, lískové oříšky přidejte nakonec. Poté těsto rozdělte na tři díly. Z každého vyválejte váleček o průměru 5 cm. Zabalte do fólie nebo voskovaného ubrousku a nechte přes noc v chladu ztuhnout.
Rozehřejte troubu na 170 °C. Na vále nebo prkénku ostrým nožem krájejte pravidelná kolečka o tloušťce asi 5 mm. Poté na vymazaném plechu upečte. Trvá to asi 10–15 minut. Ještě vlahé obalujte ve směsi cukru.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.