Tenké palačinky s jahodovým tvarohem

Jahody
71 Tenké palačinky s jahodovým tvarohem

Ingredience

  • 90 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 lžíce másla

Náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 lžíce jahodové marmelády
  • 250 g českých jahod
  • 1 lžička vanilkového cukru nebo vanilkové esence

Postup

Příprava těsta je velmi snadná. Prosetou mouku prošlehejte v hluboké míse s mlékem, a až bude směs hladká a bez hrudek, přidejte vejce. Je důležité dát vajíčko až nakonec, zamezíte tím právě zbytečným hrudkám. Nyní nechte hotové těsto 15–20 minut dýchat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé palačinky, které se na pánvi netrhají.

Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem můžete přidávat pod každou palačinku mašlovačkou ještě trochu másla. Každou palačinku rozlijte na pánev z naběračky a krouživým pohybem nechte stéct těsto rovnoměrně do krajů. Palačinku se nesnažte obracet dřív, než se začnou okraje v pánvi samy odchlipovat. Pak ji jemně podeberte a otočte, na druhé straně nechte palačinku minutku takzvaně dojít a je hotovo.

K naplnění palačinek smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem nebo esencí, přidejte marmeládu a nadrobno pokrájené jahody. Dochuťte podle vlastní fantazie citronem. K ozdobení poslouží čerstvé bylinky, drcené ořechy nebo čokoláda.

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku