Náplň:
Příprava těsta je velmi snadná. Prosetou mouku prošlehejte v hluboké míse s mlékem, a až bude směs hladká a bez hrudek, přidejte vejce. Je důležité dát vajíčko až nakonec, zamezíte tím právě zbytečným hrudkám. Nyní nechte hotové těsto 15–20 minut dýchat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé palačinky, které se na pánvi netrhají.
Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem můžete přidávat pod každou palačinku mašlovačkou ještě trochu másla. Každou palačinku rozlijte na pánev z naběračky a krouživým pohybem nechte stéct těsto rovnoměrně do krajů. Palačinku se nesnažte obracet dřív, než se začnou okraje v pánvi samy odchlipovat. Pak ji jemně podeberte a otočte, na druhé straně nechte palačinku minutku takzvaně dojít a je hotovo.
K naplnění palačinek smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem nebo esencí, přidejte marmeládu a nadrobno pokrájené jahody. Dochuťte podle vlastní fantazie citronem. K ozdobení poslouží čerstvé bylinky, drcené ořechy nebo čokoláda.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.