Smíchejte sůl s cukrem, přilijte olivový olej i vodu a přisypte většinu mouky (trochu si jí nechte na posypání pracovní plochy). Vypracujte hladké těsto. Přidejte strouhaný parmazán a zapracujte do těsta. Těsto vložte na 2 hodiny do lednice.
Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto na čtverec silný 1 cm. Třetinu těsta, kterou máte k sobě nejblíž, přeložte směrem ke středu a horní třetinu přeložte přes ni. Těsto opět rozválejte na čtverec silný 1 cm. Otočte o 90° a přeložte stejně jako před chvilkou.
Těsto vyválejte na 2 mm a rozkrájejte ho na malé trojúhelníky o hranách asi 5 cm.
Plech vyložte pečicím papírem a trojúhelníky na něj vyskládejte. Potřete je trochou oleje a posypte hrubou solí.
Pečte v troubě předehřáté na 180°C. Po 10 minutách stáhněte teplotu na 160°C a ještě 5 minut dopékejte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.