Sušenky s parmazánem

Léto
392 Sušenky s parmazánem

Ingredience

  • 200 g mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 4 g soli
  • 4 g třtinového cukru
  • 30 ml olivového oleje
  • 110 ml vlažné vody
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • olej na potření
  • hrubá sůl na posypání

Postup

Smíchejte sůl s cukrem, přilijte olivový olej i vodu a přisypte většinu mouky (trochu si jí nechte na posypání pracovní plochy). Vypracujte hladké těsto. Přidejte strouhaný parmazán a zapracujte do těsta. Těsto vložte na 2 hodiny do lednice.

Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto na čtverec silný 1 cm. Třetinu těsta, kterou máte k sobě nejblíž, přeložte směrem ke středu a horní třetinu přeložte přes ni. Těsto opět rozválejte na čtverec silný 1 cm. Otočte o 90° a přeložte stejně jako před chvilkou.

Těsto vyválejte na 2 mm a rozkrájejte ho na malé trojúhelníky o hranách asi 5 cm.

Plech vyložte pečicím papírem a trojúhelníky na něj vyskládejte. Potřete je trochou oleje a posypte hrubou solí.

Pečte v troubě předehřáté na 180°C. Po 10 minutách stáhněte teplotu na 160°C a ještě 5 minut dopékejte.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku