1 porce
30 g krupičky Babiččina volba
30 g přes noc namočené quinoy
½ vanilkového lusku
250 ml kokosového nebo mandlového mléka
50 g nalámané vysokoprocentní čokolády
K ozdobení:
čerstvé jahody, čokoláda a kokosové plátky
Quinou přes noc namočte do vody, předtím ji několikrát propláchněte, aby ztratila hořkost. Ráno vyškrábejte semínka z vanilky a i s luskem a propláchnutou quinoou a krupičkou přidejte do mléka.
Začněte pomalu zahřívat a šlehejte metličkou. Od kaše nikdy neodcházejte, má tendenci se přichytávat k hrnci. Stále ji šlehejte nebo vymíchávejte stěrkou. Kaši vařte do zhoustnutí, trvá to asi 10 minut.
Odstavte kaši z plamene a přidejte na kusy nasekanou čokoládu, lehce promíchejte. Zdobte kokosovými lupínky, čerstvými jahodami a čokoládovými hoblinkami.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.