Stracciatella kaše s quinoou

Čokoláda Jahody
89 Stracciatella kaše s quinoou

Ingredience:

1 porce

30 g krupičky Babiččina volba

30 g přes noc namočené quinoy

½ vanilkového lusku

250 ml kokosového nebo mandlového mléka

50 g nalámané vysokoprocentní čokolády

K ozdobení:

čerstvé jahody, čokoláda a kokosové plátky

Postup:

Quinou přes noc namočte do vody, předtím ji několikrát propláchněte, aby ztratila hořkost. Ráno vyškrábejte semínka z vanilky a i s luskem a propláchnutou quinoou a krupičkou přidejte do mléka.

Začněte pomalu zahřívat a šlehejte metličkou. Od kaše nikdy neodcházejte, má tendenci se přichytávat k hrnci. Stále ji šlehejte nebo vymíchávejte stěrkou. Kaši vařte do zhoustnutí, trvá to asi 10 minut.

Odstavte kaši z plamene a přidejte na kusy nasekanou čokoládu, lehce promíchejte. Zdobte kokosovými lupínky, čerstvými jahodami a čokoládovými hoblinkami.

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku