1dl plnotučného mléka
Vyšlehejte vejce pokojové teploty s cukrem. Tentokrát v bábovce není žádné kypřidlo a proto je nutné vejce s cukrem vyšlehat velmi důkladně. Trvá to déle než je běžné, někdy až dvacet minut. Výsledkem by měla být pěna skoro až krémovité konzistence. Vajíčka při šlehání až ztrojnásobí svůj objem a celá směs bude slonovinově bílá až krémová.
Stranou si prosijte všechny mouky, ať je bábovka nadýchaná a poté po lžících přidávejte do vaječného krému. Přidáním mouky napěnění troche opadne, ale pokud budete vmíchávat jemně, nadýchanost udržíte. Až bude směs hodně hustá, začněte přidávat i máslo. Postupně do těsta zapracujte i ořechy a vanilkové aroma. Pokud výsledná směs neteče, přilijte deci vlažného plnotučného mléka. Hustota záleží především na velikosti a stáří vajíček, jak se budou v těstě chovat.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a nechte jej ještě 10 minut odpočívat. Poté pečte ve vyhřáté troubě na 160°C zrhuba 20-25 minut. Kontrolujte špejlí. Vychladlá bábovka jde krásně vyklopit. Díky tomu, že jste nepoužili kypřící prášek je tato bábovka vhodná i pro děti od 1 roku. Navíc je to dobrý způsob, jak do dětské stravy pomalu zapracovat ořechy.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.