Staročeská sakrajda

221 Staročeská sakrajda

Ingredience

  • 600 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • pár mletých hřebíčků
  • 250 g cukru
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • 4 lžíce rozpuštěného medu
  • povidla
  • vlašské ořechy

Postup

V míse smíchejte mouku se sodou, skořicí, hřebíčky a cukrem. Přidejte na kousky pokrájené máslo, rozšlehané vejce a med. Začněte zpracovávat těsto. Vyklopte jej na vál a důkladně propracujte. Rozdělte na 3 části. Zabalte každou do potravinářské fólie a nechte 3 hodiny v lednici.

Troubu předehřejte na 170⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Ořechy pokrájejte najemno. Jejich množství je na vaší chuti.

Z těsta vyválejte plát ve tvaru obdélníku silný asi 0,5 cm. Plát potřete povidly, posypte pokrájenými ořechy a stočte do rolády. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a můžete posypat ořechy.

Vložte do trouby a pečte asi 45 minut. Po vychladnutí nakrájejte na slabé plátky.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku