6 vajec
200 g krupicového cukru
180 g másla + na vymazání formy
300 g hrubé mouky + trocha na vysypání formy
2 lžíce kakaa
moučkový cukr na poprášení
Příprava: 20 minut
Pečení: 60 minut
Vymažte a vysypte formu a předehřejte troubu na 160 stupňů. Nyní přijde nejdůležitější část pro dokonalou bábovku. Správné vyšlehání vajec s cukrem v tomto případě nahrazuje funkci kypřícího prášku. Vejce s cukrem šlehejte v hluboké míse nebo v robotu aspoň 15 minut. Musí ztrojnásobit svůj objem a téměř zbělat.
Nyní je čas přidat postupně veškerou mouku a nakonec přilijte vlažné máslo.
Dvě třetiny těsta nalijte do formy na bábovku, kterou jste si předem vymazali a vysypali trochou hrubé mouky. Poslední část smíchejte s kakaem – to může těsto hodně zahustit, proto ho můžete lehce naředit jednou nebo dvěma lžícemi plnotučného mléka. Pak vytvořte lehké mramorování kakaovým těstem.
Pečte ve vyhřáté troubě 45 minut, poté kontrolujte špejlí – můžete péct celkově až hodinu, záleží na velikosti bábovkové formy a troubě. Po upečení opatrně bábovku vyjměte z trouby, nechte ji čtvrt hodinky zchladnout ve formě a pak ji opatrně vyklopte na talíř.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.