Náplň:
Obě mouky, sůl a cukr promíchejte v míse robota. Uprostřed vytvořte malý důlek. Přidejte část mléka, rozdrobené droždí a rozmíchejte s trochou mouky na řídké těstíčko. Zakryjte a nechte 20 minut vzejít.
Přidejte zbylé mléko, vejce a rozpuštěné vlažné máslo. Hněťte hákem na těsto asi 10 až 15 minut. Zakryté těsto nechte kynout asi 90 minut (dokud neznásobí objem).
Tvaroh smíchejte s vejcem a očištěným špenátem. Dochuťte muškátovým oříškem a solí. Rozmixujte v mixéru dohladka. Část špenátu můžete přidat jen nahrubo nasekanou.
Vykynuté těsto zmáčkněte a rozválejte na obdélník. Potřete tvarohovou náplní a zatočte do rolády. Ostrým nožem nakrájejte na válečky (asi 2–3 cm vysoké). Každý váleček otočte, dotvarujte a okraj těsta stiskněte, aby nevyčníval.
Zakryjte a nechte dokynout asi 20 až 30 minut. Troubu rozehřejte na 180 °C. Potřete vejcem a dejte péct do trouby asi na 20 minut.
Parádní jarní svačina s tvarohem a se špenátem! Podobně jako u nádivky můžete použít i další mladé listy – medvědí česnek nebo spařené kopřivy. S náplní se nebojte experimentovat! Základ by ale měl tvořit vždy tvaroh a vejce.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.