Špaldový ovocný koláč

Jablka
695 Špaldový ovocný koláč

Ingredience

  • 200g celozrnné špaldové mouky

  • 100g hladké špaldové mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100g cukru krupice nebo třtinový cukr
  • špetka soli
  • 100g másla
  • 2 vejce
  • 150ml mléka
  • 2-3 oloupaná a nakrájená jablka

Postup

V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva, cukrem a solí. Ve druhé míse rozšleháme vejce s rozpuštěným máslem a mlékem. Poté důkladně smícháme se suchou směsí.

Vznikne hustší těsto kašovité konzistence, které pomocí stěrky rozprostřeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a uhladíme. Na koláč naskládáme pokrájená jablka a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180°C dozlatova asi 25 minut.

 

TIP: Koláč je výborný např. i s jahodami, borůvkami či hruškami. Můžete jej před pečením posypat drobenkou nebo nasekanými ořechy nebo hořkou čokoládou.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku