V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva, cukrem a solí. Ve druhé míse rozšleháme vejce s rozpuštěným máslem a mlékem. Poté důkladně smícháme se suchou směsí.
Vznikne hustší těsto kašovité konzistence, které pomocí stěrky rozprostřeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a uhladíme. Na koláč naskládáme pokrájená jablka a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180°C dozlatova asi 25 minut.
TIP: Koláč je výborný např. i s jahodami, borůvkami či hruškami. Můžete jej před pečením posypat drobenkou nebo nasekanými ořechy nebo hořkou čokoládou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.