Špaldový dort z červené řepy

Řepa
155 Špaldový dort z červené řepy

Ingredience

Na těsto:

  • 130 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 100 g polohrubé mouky Babiččina volba
  • 220–260 g pečené nebo vařené červené řepy (jedna střední bulva)
  • 200 g třtinového cukru
  • 200 ml oleje
  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 60 g holandského kakaa
  • 3 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka jedlé sody
  • špetka soli

 

Na polevu:

  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 150 g zakysané smetany (15%)
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce rumu

Postup

Řepu zabalte do alobalu a dejte péct při 180°C na 90 minut. Řepu si můžete upéct třeba hned ráno, aby vám vychladla.

Čokoládu dejte rozpouštět na vodní páře. Řepu mezitím nastrouhejte – jednu polovinu na hrubo a druhou polovinu na jemno.

V míse smíchejte obě mouky s kakaem, práškem do pečiva, sodou a solí. Vyšlehejte cukr s vejci, přidejte k němu olej, rum, moučnou směs, řepu a nakonec čokoládu. Krátce opatrně promíchejte.

Těsto nalijte do máslem vymazané formy a pečte asi 35 minut při 180°C. Kontrolujte špejlí.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku