Špaldové placky s hruškou a gorgonzolou

Hrušky Sýr
89 Špaldové placky s hruškou a gorgonzolou

Ingredience:

90 g hladké špaldové mouky

1 vejce

250 ml plnotučného mléka

Náplň:

100 g gorgonzoly

1 hruška

1 hrst čerstvého tymiánu

1 lžíce gervais

ořechy, hrubozrnná sůl, semínka

 

 

Postup:

Prosetou mouku prošlehejte v hluboké míse s mlékem a až poté, co směs bude hladká a bez hrudek, přidejte vejce. Nyní nechte hotové těsto 15–20 minut dýchat. Každou placku rozlijte na pánev z naběračky a krouživým pohybem nechte stéct těsto rovnoměrně do krajů. Nesnažte se je obracet dřív, než se začnou okraje v pánvi samy odchlipovat. Pak jemně podeberte a otočte, na druhé straně nechte takzvaně dojít minutku a je hotovo.

Ještě teplé placky potřete gervais, posypte gorgonzolou. Doplňte na měsíčky nakrájenou hruškou, doplňte bylinkou a ořechy nebo semínky.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku