90 g hladké špaldové mouky
1 vejce
250 ml plnotučného mléka
Náplň:
100 g gorgonzoly
1 hruška
1 hrst čerstvého tymiánu
1 lžíce gervais
ořechy, hrubozrnná sůl, semínka
Prosetou mouku prošlehejte v hluboké míse s mlékem a až poté, co směs bude hladká a bez hrudek, přidejte vejce. Nyní nechte hotové těsto 15–20 minut dýchat. Každou placku rozlijte na pánev z naběračky a krouživým pohybem nechte stéct těsto rovnoměrně do krajů. Nesnažte se je obracet dřív, než se začnou okraje v pánvi samy odchlipovat. Pak jemně podeberte a otočte, na druhé straně nechte takzvaně dojít minutku a je hotovo.
Ještě teplé placky potřete gervais, posypte gorgonzolou. Doplňte na měsíčky nakrájenou hruškou, doplňte bylinkou a ořechy nebo semínky.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.