Špaldové loupáky

167 Špaldové loupáky

Ingredience

  • 500g hladké špaldové mouky
  • 65 g másla
  • 65 g cukru
  • 6 g soli
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1 vejce do těsta + 1 na potření
  • 220 ml mléka

Postup

Ze všech surovin pokojové teploty uhněťte v kuchyňském robotu hladké těsto. Těsto vytvarujte do tvaru bochánku, přikryjte potravinářskou folií a nechte na teplém místě odpočinout zhruba půl hodiny.

Po této době těsto znovu přetužte (znovu bochánek rukama propracujte). Poté jej vyválejte na kulatou placku a rozdělte na 8 stejných dílů jako pizzu.

Každý z trojúhelníků stočte směrem ke špičce do tvaru loupáku a položte na plech, kde je nechte ještě asi hodinu kynout. Před pečením je potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mákem.

Pečte v předehřáté troubě 20 minut na 150 stupňů.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku