Špaldové bábovky

Citron
65 Špaldové bábovky

Ingredience

  • 3 vejce
  • 50 ml mléka
  • 50 ml oleje
  • 125 g hladké špaldové mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 chemicky neošetřený citron
  • 45 g mletých ořechů
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • + silikonové formičky zvířátek, například medvídků

Postup

Zapněte troubu na 170 °C. Nastrouhejte kůru z celého citronu, pouze žlutou část. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem. Do světlé pěny (šlehejte klidně 7–10 minut, aby byla pěna opravdu nadýchaná a světlá) pak přilévejte postupně mléko a olej.

Stranou smíchejte mouku, ořechy, prášek do pečiva a sůl. Ve třetí míse budete šlehat sníh z bílků. Do žloutkové směsi postupně přisypávejte promíchanou směs mouky. Nakonec opatrně zapracujte sníh z bílků.

Do těsta můžete přidat i lžičku nebo dvě citronové šťávy. Těsto nalijte do silikonových formiček, asi ze dvou třetin, těsto určitě během pečení nabude na objemu. Pečte 10 až 15 minut, podle velikosti a výšky formičky.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku