Zapněte troubu na 170 °C. Nastrouhejte kůru z celého citronu, pouze žlutou část. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem. Do světlé pěny (šlehejte klidně 7–10 minut, aby byla pěna opravdu nadýchaná a světlá) pak přilévejte postupně mléko a olej.
Stranou smíchejte mouku, ořechy, prášek do pečiva a sůl. Ve třetí míse budete šlehat sníh z bílků. Do žloutkové směsi postupně přisypávejte promíchanou směs mouky. Nakonec opatrně zapracujte sníh z bílků.
Do těsta můžete přidat i lžičku nebo dvě citronové šťávy. Těsto nalijte do silikonových formiček, asi ze dvou třetin, těsto určitě během pečení nabude na objemu. Pečte 10 až 15 minut, podle velikosti a výšky formičky.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.