Špaldová bábovka

746 Špaldová bábovka

Ingredience

  • 200g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 170 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g bílého jogurtu
  • 100 ml oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce kakaa

Postup

Vejce vyšleháme s oběma cukry. Poté lehce vmícháme jogurt a olej, přisypeme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme hladké těsto.

2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Zbytek těsta smícháme se lžící kakaa a nalijeme do světlé části.

Pečeme v předehřáté formě na 170°C asi tak 30 minut (propečení kontrolujeme špejlí).

 

TIP: do těsta můžeme přidat rozinky

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku