Snídaňová oříšková kaše s krupičkou

Léto
79 Snídaňová oříšková kaše s krupičkou

Ingredience

(na 1 větší snídaňovou misku)

Na kaši:

  • 15 g krupičky
  • 15 g jemných vloček
  • 15 g mandlové mouky
  • 15 g mouky z vlašských ořechů (můžete udělat pouze z jednoho druhu oříškové mouky, nebo naopak kombinovat s kešu, lískooříškovou, pistáciovou nebo jinou oříškovou moukou)
  • 150 g plnotučného mléka (pro vegany možno nahradit ovesným nebo mandlovým mlékem)
  • ½ zralého měkkého banánu

K ozdobení:

  • Celé ořechy, drcené ořechy nebo další oříšková mouka
  • Čerstvé ovoce
  • Rozvar ze zbytkového nebo mraženého ovoce
  • Marmeláda, povidla
  • Kvalitní čokoláda
  • Čerstvé bylinky
  • Jogurt, šlehačka, crème fraîche, tvaroh
  • Kakao, mletý mák, chia semínka, dýňová semínka
  • Oříšková másla, čokoládový krém

Postup

Suché suroviny na kaši promíchejte v kastrolku, zalijte mlékem a začněte pomalu zahřívat. Od kaše nikdy neodcházejte, má tendenci se přichytávat k hrnci. Stále ji šlehejte metličkou nebo vymíchávejte stěrkou. Kaši vařte do zhoustnutí, trvá to asi pět minut.

Kaši odstavte z plamene a připravte si vše, čím ji chcete finálně ozdobit. Nejprve do ní vmíchejte namačkaný zralý banán. Kaši setřete stěrkou (škoda každého zbytku v hrnci). Ozdobte ji vším, co vám chutná.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku