(na 1 větší snídaňovou misku)
Na kaši:
K dokončení:
Krupičku a mák promíchejte v kastrolku, zalijte mlékem a začněte pomalu zahřívat. Od kaše nikdy neodcházejte, má tendenci se přichytávat k hrnci. Stále ji šlehejte metličkou nebo vymíchávejte stěrkou. Kaši vařte do zhoustnutí, trvá to asi pět minut. Mezitím dejte do rendlíku také švestky se sladidlem a mandlovou esencí, vařte do změknutí ovoce.
Kaši odstavte z plamene a připravte si rozvar ze švestek. Kaši setřete stěrkou (škoda každého zbytku v hrnci) a lžící na ni naservírujte ovocný rozvar včetně vzniklého sirupu. Ozdobte bylinkami a ořechy.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.