Snídaňová maková kaše

Mák Švestky
53 Snídaňová maková kaše

Ingredience

(na 1 větší snídaňovou misku)

Na kaši:

  • 35 g krupičky
  • 35 g mletého máku
  • 150 g plnotučného mléka (pro vegany možno nahradit ovesným nebo mandlovým mlékem)

K dokončení:

  • 4 měkké švestky
  • 1 lžíce čekankového sirupu, medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžička mandlové esence (případně lze svátečně nahradit rumem)
  • bylinky, ořechy, jogurt

Postup

Krupičku a mák promíchejte v kastrolku, zalijte mlékem a začněte pomalu zahřívat. Od kaše nikdy neodcházejte, má tendenci se přichytávat k hrnci. Stále ji šlehejte metličkou nebo vymíchávejte stěrkou. Kaši vařte do zhoustnutí, trvá to asi pět minut. Mezitím dejte do rendlíku také švestky se sladidlem a mandlovou esencí, vařte do změknutí ovoce.

Kaši odstavte z plamene a připravte si rozvar ze švestek. Kaši setřete stěrkou (škoda každého zbytku v hrnci) a lžící na ni naservírujte ovocný rozvar včetně vzniklého sirupu. Ozdobte bylinkami a ořechy.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku