300 g hladké mouky
190 g kefírového mléka
50 g másla
4 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
máslo na potření
+ ještě trochu mléka a mouky navíc pro doladění + podsypání
Do mísy od robotu vsypte všechny suché suroviny, nastavte hnětací hák a poté přidejte kefír, měkké máslo a olej. Nechte zpracovat hladké těsto. Pokud bochánek příliš lepí nebo se naopak trhá, dolaďte moukou nebo mlékem. Nechte 10 minut odstát.
Pak si těsto zvažte a odvažte 5–6 stejných bochánků. Rozválejte každý na placku a opékejte na másle dozlatova. Každou placku poté pomažte máslem a nechte odstát na sobě. Krásně změknou. Podávejte například k masu, s dipem nebo pomazánkou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.