Šlehačkové cukroví

Vánoce

Ingredience

  • 450 g hladké mouky
  • 250 g změklého másla
  • 200 ml smetany ke šlehání

K dokončení

  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Ze všech surovin vypracujte ručně nebo v robotu těsto, jde to snadno. Smetanu nešlehejte, zapracujte ji do těsta tekutou a čerstvě vytaženou z lednice. Těsto nemusí odpočívat. Rovnou z hladkého těsta na lehce pomoučeném vále vyválejte plát zhruba 3–5 mm silný a vykrajujte drobnější tvary.

Troubu předehřejte na 200 °C a pečte každý plech zhruba 8–10 minut – záleží na velikosti používaných tvarů, proto první plech určitě hlídejte. Po vyjmutí ještě teplé cukroví opatrně obalte ve směsi moučkového cukru s vanilkou. Uchovávejte v suchu a chladu v dóze.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.