Šlehačková bublanina

Jahody

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)
  • 250 g ovoce
  • máslo a hrubá mouka na vymazání formy
  • špetka soli

Postup

Příprava těsta je snadná a rychlá, proto začněte předehřátím trouby. Tu nastavte na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny – ta musí být opravdu nadýchaná, proto šlehání může trvat i deset minut.

Promíchejte si zvlášť mouku, prášek do pečiva a sůl. Směs postupně přisypávejte do vyšlehané pěny. Nakonec zapracujte stejným způsobem také smetanu ke šlehání.

Vyšší plech nebo menší pekáč vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dozlatova. Pečte ve vyhřáté troubě asi 25 minut – provádějte kontrolu špejlí, ať nemáte bublaninu nedopečenou. Podávejte se zakysanou smetanou, jogurtem nebo šlehaným tvarohem. Poprašte moučkovým cukrem a můžete ozdobit čerstvou bylinkou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku