3 vejce
100 g cukru
250 g univerzální mouky Babiččina volba
1 sáček prášku do pečiva
1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)
špetka soli
1 PL čerstvě strouhané citronové kůry
máslo a hrubá mouka nebo krupička na vymazání/vysypání formy
Vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept na úžasně jemnou, vláčnou a nadýchanou šlehačkovou bábovku.
Příprava těsta je snadná a rychlá, proto začněte předehřátím trouby. Nastavte ji na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Ta musí být opravdu nadýchaná, proto šlehání může trvat i deset minut.
Promíchejte si stranou mouku, prášek do pečiva a sůl. Směs postupně přisypávejte do vyšlehané pěny. Nakonec zapracujte stejným způsobem také smetanu ke šlehání.
Formu na bábovku řádně vymažte máslem a vysypte krupičkou. Pečte ve vyhřáté troubě asi 35–40 minut, provádějte kontrolu špejlí. Po upečení bábovku překlopte ve formě na talíř a přikryjte vlhkou utěrkou. Nechte takto 10 minut a pak půjde forma krásně sundat a bábovka se vyklopí beze zbytku.
Bábovku můžete ozdobit polevou nebo posypat moučkovým cukrem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.