Šlehačková bábovka

Buchta
123 Šlehačková bábovka

Ingredience

3 vejce

100 g cukru

250 g univerzální mouky Babiččina volba

1 sáček prášku do pečiva

1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)

špetka soli

1 PL čerstvě strouhané citronové kůry

 

máslo a hrubá mouka nebo krupička na vymazání/vysypání formy

 

Použitá mouka

Vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept na úžasně jemnou, vláčnou a nadýchanou šlehačkovou bábovku.

Postup

Příprava těsta je snadná a rychlá, proto začněte předehřátím trouby. Nastavte ji na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Ta musí být opravdu nadýchaná, proto šlehání může trvat i deset minut.

Promíchejte si stranou mouku, prášek do pečiva a sůl. Směs postupně přisypávejte do vyšlehané pěny. Nakonec zapracujte stejným způsobem také smetanu ke šlehání.

Formu na bábovku řádně vymažte máslem a vysypte krupičkou. Pečte ve vyhřáté troubě asi 35–40 minut, provádějte kontrolu špejlí. Po upečení bábovku překlopte ve formě na talíř a přikryjte vlhkou utěrkou. Nechte takto 10 minut a pak půjde forma krásně sundat a bábovka se vyklopí beze zbytku.

Bábovku můžete ozdobit polevou nebo posypat moučkovým cukrem.

 

 

 

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.